Materiały konferencji ogólnopolskiej na temat: "Uniwersjada '93 w badaniach naukowych" - (:unkn) unknown (Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha (Kraków), 1995)
Spis treści: Uniwersjady Zimowe - geneza, rozwój historyczny, perspektywy / Barbara Woyna-Orlewicz – s. 7; Sylwetki somatyczne uczestników Zimowej Uniwersjady 1993 / Stanisław Gołąb, Wojciech Gołąb – s. 15; Poziom równowagi emocjonalnej - charakterystyka typologiczna uczestników Zimowej Uniwersjady w Zakopanem / Jacek Gracz, Janusz Zdebski – s. 27; Społeczne determinanty aktywności sportowej środkowo i wschodnioeuropejskich uczestników Zimowej Uniwersjady ’93 / Anna Pawlak – s. 35; Aktualne i potencjalne możliwości wysiłkowe narciarek i narciarzy biegaczy - kandydatów do reprezentacji kraju na Zimową Uniwersjadę w Zakopanem / Aleksander Tyka, Elżbieta Tyka – s. 43; Niektóre zachowania zdrowotne studentów - sportowców, uczestników Uniwersjady - Zakopane 1993 / Adam Śliwa – s. 51; Rozwój short-tracku jako dyscypliny sportu kwalifikowanego / Dariusz Tchorzewski – s. 63; Short-track – ogólna charakterystyka dyscypliny / Dariusz Tchorzewski – s. 69
Kopia cyfrowa, oryginał: Kraków : Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha, 1995
Keywords: UNIWERSJADA; SPORT KWALIFIKOWANY; STUDENCI; BADANIA NAUKOWE; MATERIAŁY KONFERENCYJNE