Z zagadnień selekcji sportowej - Fiedor, Marian; Sierakowska, Marta; Tyka, Aleksander (Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha (Kraków), 1987)
Spis treści: Kryteria selekcji 13-14 letnich chłopców do wyczynowego uprawiania piłki siatkowej / Marian Fiedor – s. 5; Wstęp – s. 5; Materiał i przebieg eksperymentu – s. 7; Wyniki – s. 9; Omówienie wyników – s. 31; Wnioski – s. 34; Instrukcja i opis przeprowadzania testu sprawności specjalnej w piłce siatkowej – s. 33; Piśmiennictwo – s. 36; Streszczała – s. 39; Problem naboru i selekcji do narciarstwa i łyżwiarstwa szybkiego w świetle badan społecznych, morfologicznych i sprawności fizycznej młodzieży szkoły sportów zimowych w Zakopanem / Marta Sierakowska – s. 41; Wstęp – s. 41; Materiał i metoda – s. 43; Analiza wyników – s. 43; Wnioski – s. 63; Ogólny projekt programu badawczego – s. 67; Piśmiennictwo – s. 73; Streszczenia – s. 73; Różnice w reakcjach fizjologicznych u 12 i 13-letnich chłopców obciążonych treningiem fizycznym i nie uprawiających sportu / Aleksander Tyka – s. 77; Wstęp – s. 77; Metodyka badań – s. 78; Wyniki badań – s. 80; Omówienie wyników i dyskusja – s. 99; Podsumowanie i wnioski – s. 100; Piśmiennictwo – s. 109; Streszczenia – s. 112
Kopia cyfrowa, oryginał: Kraków : Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha, 1987
Keywords: SPORT MŁODZIEŻY; FIZJOLOGIA SPORTU; FIZJOLOGIA SPORTU; PIŁKA SIATKOWA; SELEKCJA; POLSKA