Cybernetyka w sporcie : materiały Konferencji Kraków, 18-19 czerwca 1984 roku - (:unkn) unknown (Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha (Kraków), 1987)
Spis treści: Przedmowa – s. 5; Elementy cybernetyki w badaniach procesu treningowego / Zenon Ważny – s. 9; Związek nauk o kulturze fizycznej z cybernetyką / Ryszard Kozioł – s. 23; Podejście systemowo-cybernetyczne w treningu i walce sportowej / Ryszard Kozioł – s. 39; Metodyka wykorzystania modelowania cybernetycznego w problematyce sportowej / Ryszard Tadeusiewicz – s. 57; Kształtowanie w umyśle uczącego się - trenującego /trenowanego/ wzorów reproduktywnych i generatywnych ruchów, czynności i zespołów ruchów, np. w pływaniu / Leonard Rojewski – s. 75; Opis jako środek sterowania w szkoleniu sportowym na przykładzie ewolucji narciarskich / Władysław Lenkiewicz – s. 91; Indywidualizacja procesu dydaktycznego a nauczanie systemowe na przykładzie narciarstwa / Kazimierz Chojnacki – s. 107; Próba zastosowania funkcjonalno-strukturalnej teorii do opisu i oceny systemu bezpiecznego narciarstwa / Kazimierz Chojnacki, Anatolij I. Gubinsklj, Marian Włodarczyk – s. 123; Cybernetyczny model zespołu sportowego w ujęciu systemowym na przykładzie gry w piłkę siatkową / Józef Wołyniec, Andrzej Wołczowski – s. 143; Optymalizacja ustawienia graczy w ataku pozycyjnym w strategii gry w piłkę ręczną / Mariusz Czok, Kazimierz Czechowicz, Leszek Zarzycki – s. 159; Wykorzystanie elementów cybernetyki do określenia prognostycznego modelu osiągnięć w dziesięcioboju lekkoatletycznym / Leszek Nowak, Janusz Wątroba – s. 169; Sprzężenie zwrotne w procesie treningu sportowego – s. 181
Kopia cyfrowa, oryginał: Kraków : Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha, 1987
Keywords: CYBERNETYKA; SPORT; TRENING SPORTOWY; MATERIAŁY KONFERENCYJNE