Arkusze kalkulacyjne w przykładach i zadaniach - Niemiec, Jan; Krupa, Robert (Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha (Kraków), 2016)
Spis treści: Przedmowa – s. 5; I. Projektowanie arkusza z wykorzystaniem adresów względnych i bezwzględnych – s. 9; II. Formatowanie arkusza i przygotowanie go do druku – s. 21; III. Wykorzystanie funkcji w formułach - s. 33; IV. Funkcje logiczne, warunkujące i zliczające – s. 51; V. Funkcje daty i czasu – s. 65; VI. Funkcje operujące na danych tekstowych – s. 75; VII. Formuły wyszukujące wartości – s. 83; VIII. Funkcje kategorii bazy danych – s. 91; IX . Praca z kilkoma arkuszami. Adresy mieszane – s. 99; X Definiowanie i wykorzystanie nazw – s. 111; XI. Wprowadzenie do tabel – s. 121; XII. Zarządzanie danymi – s. 127; XIII. Filtrowanie danych – s. 135; XIV. Konspekty i konsolidacja – s. 143; XV. Raporty – s. 153; XVI. Analiza co - jeśli – s. 171; XVII. Tworzenie wykresów – s. 181; XVIII. Modyfikowanie wykresów – s. 199; XIX Import danych tekstowych – s. 211; XX . Przykłady statystycznej analizy danych – s. 217; XXI. Wykaz funkcji programu EXCEL 2007 – s. 231; Literatura – s. 243; Skorowidz – s. 251.
Kopia cyfrowa, oryginał: Kraków : Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha, 2016
Keywords: ARKUSZ KALKULACYJNY; PODRĘCZNIK AKADEMICKI