Piłka nożna : atlas ćwiczeń techniczno-taktycznych - Bednarski, Leszek; Koźmin, Adam (Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha (Kraków), 1991)
Kopia cyfrowa, oryginał: Kraków : Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha, 1991

Spis treści: Wstęp - s. 5; 1. Ćwiczenia taktyczne w treningu piłkarza - s. 7; 2. Taktyka atakowania - s. 7; 2.1. Wybieganie na pozycję - s. 11; 2.2. Atakowanie ze skrzydła - s. 38; 2.3. Ćwiczenia strzałów do bramki - s. 53; 2.4. Kombinacje w atakowaniu - s. 82; 2.5. Rozpoczynanie ataku od bramkarza - s. 114; 3. Taktyka bronienia - s. 119; 3.1. Obrona indywidualna - s. 122; 3.2. Obrona zespołowa - s. 131; 3.3. Gra bramkarza - s. 146; 3.4. Gra bramkarza na przedpolu oraz asekuracja przez obrońców - s. 174; 3.5. Przechodzenie z obrony do ataku - s. 190; 4. Działania taktyczne w stałych fragmentach gry - s. 195; 4.1. Rzut z rogu - działanie taktyczne w obronie i ataku - s. 198; 4.2. Rzut wolny - działanie taktyczne w obronie i ataku - s. 210; 5. Taktyczne zasady gry w ataku i obronie - s. 225; Objaśnienia znaków zamieszczonych na rysunkach - s. 231; Piśmiennictwo - s. 232
Keywords: PIŁKA NOŻNA; PODRĘCZNIK AKADEMICKI