Aktywność samowychowawcza młodzieży podczas wyjazdów organizowanych samodzielnie - Alejziak, Bożena; Owsianowska, Sabina (Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha (Kraków), 2008)
Spis treści: Bożena Alejziak: Aktywność samowychowawcza młodzieży podczas wyjazdów organizowanych samodzielnie - s. 5; Wprowadzenie - s. 5; 1. Cel pracy, problemy badawcze oraz hipotezy - s. 12; 2. Zmienne zależne i niezależne - s. 14; 3. Metody, techniki i narzędzia badawcze - s. 15; 4. Wybór terenu badań - s. 15; 5. Stosowane metody statystyczne - s. 16; 6. Wyniki badań - s. 16; Wnioski - s. 40; Literatura - s. 43; Sabina Owsianowska: Wartości w ofercie tuiystycznej wybranych krajów europejskich (na przykładzie przewodników turystycznych) - s. 47; Wstęp - s. 47; 1. Portret mieszkańców, ich codziennego życia i zwyczajów - s. 56; 2. Sylwetka projektowanego turysty - s. 61; 3. Waloryzacja infrastruktury (podstawowej i turystycznej) - s. 63; 4. Wartości dziedzictwa przyrodniczego i kulturowego w kontekście ekorozwoju i globalizacji. Ideowe podłoże przekazu promocyjno-informacyjnego - s. 68; Podsumowanie - s. 80; Wnioski, dyskusja i propozycje dalszych badań - s. 81; Zakończenie - s. 92; Piśmiennictwo - s. 94
Wartości w ofercie turystycznej wybranych krajów europejskich : (na przykładzie przewodników turystycznych)
Kopia cyfrowa, oryginał: Kraków : Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha, 2008
Keywords: TURYSTYKA; WYCIECZKA; SAMOWYCHOWANIE; MŁODZIEŻ; SOCJOLOGIA TURYSTYKI; WYJAZDY ZAGRANICZNE; OFERTA TURYSTYCZNA