Sporty zimowe - nabór i selekcja - (:unkn) unknown (Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha (Kraków), 2008)
Spis treści: Wstęp (S. Krasicki, E. Zagata-Łuc) - s. 5; I. Specyfika dyscyplin zimowych (E. Zagata-Łuc) - s. 11; II. Dobór i selekcja w systemie sportu kwalifikowanego (E. Zagata-Łuc) - s. 17; III. Cel pracy (S. Krasicki, E. Zagata-Łuc) - s. 33; IV. Uwarunkowania środowiskowe aktywności sportowej uczniów szkół mistrzostwa sportowego (E. Zagata-Łuc) - s. 34; V. Uwarunkowania środowiskowe poziomu sportowego uczniów szkół mistrzostwa sportowego (S. Matusik, E. Zagata-Łuc) - s. 47; VI. Wybrane zdolności motoryczne i predyspozycje morfologiczne młodych zawodników sportów zimowych (J. Rosiński, D. Tchorzewski, E. Zagata-Łuc) - s. 56; VII. Poziom sportowy a parametry morfologiczne oraz efekty motoryczne młodych zawodników zimowych dyscyplin sportowych (E. Zagata-Łuc, J. Wątroba) - s. 73; VIII. Dynamika poziomu sportowego młodych zawodniczek i zawodników uprawiających sporty zimowe (S. Krasicki, E. Zagata-Łuc) - s. 85; IX. Uwagi końcowe i propozycje badawcze (S. Krasicki, E. Zagata-Łuc) - s. 107; Bibliografia - s. 117; Załączniki - s. 129; Załącznik 1 - s. 130; Załącznik 2 - s. 142; Załącznik 3 - s. 147
Kopia cyfrowa, oryginał: Kraków : Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha, 2008
Keywords: SPORT ZIMOWY; NABÓR I SELEKCJA; MŁODZIEŻ