Vademecum żeglarza jachtowego - (:unkn) unknown (Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha (Kraków), 1988)
Spis treści: Wstęp – s. 5; 1. Program szkolenia oraz wymagania egzaminacyjne na stopień żeglarza jachtowego – s. 7; 2. Komendy żeglarskie – s. 9; 3. Wiadomości o jachtach żaglowych – s. 23; 3.1. Budowa jachtów – s. 23; 3.2. Teoria żeglowania – s. 47; 4. Locja śródlądowa – s. 61; 5. Przepisy obowiązujące w żegludze śródlądowej – s. 73; 6. Jachtowe roboty bosmańskie i praca załogi na jachcie – s. 97; 7. Manewrowanie jachtem żaglowym – s. 121; 8. Ratownictwo jachtowe – s. 171; Literatura – s. 186; Skorowidz – s. 187; Aneks – s. 195
Kopia cyfrowa, oryginał: Kraków : Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha, 1988
Keywords: ŻEGLARSTWO JACHTOWE; PODRĘCZNIK AKADEMICKI