Jakość w turystyce - jakość kształcenia kadr dla turystyki : materiały seminarium, Sucha Beskidzka 7-8 grudnia 1998 roku - (:unkn) unknown (Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha (Kraków), 1999)
Spis treści: Wprowadzenie – s. 5; Referaty: Aktualny stan prac związanych z wprowadzeniem nowego prawa o szkolnictwie wyższym / Tadeusz Popłonkowski – s. 9; Tendencje w światowej turystyce u progu XXI wieku / Anna Nowakowska – s. 25; Jakość w kształceniu kadr turystycznych (wnioski z konferencji WTO w Krakowie) / Zygmunt Kruczek – s. 35; Tedqual - metodologia oceny jakości kadr turystycznych / Dorota Pląder – s. 41; Wybrane aspekty kształcenia kadr dla potrzeb turystyki w Polsce / Joanna Kizielewicz, Marzena Wanagos – s. 59; Informacja o jakości kształcenia dla turystyki w polskich uczelniach. Uczelnie państwowe: Akademia Wychowania Fizycznego w Gdańsku – s. 63; Akademia Wychowania Fizycznego w Krakowie – s. 69; Akademia Wychowania Fizycznego w Poznaniu – s. 73; Akademia Wychowania Fizycznego w Warszawie – s. 77; Akademia Ekonomiczna w Krakowie – s. 80; Akademia Ekonomiczna w Poznaniu – s. 88; Uniwersytet Jagielloński – s. 93; Uniwersytet Łódzki – s. 98; Wyższa Szkoła Morska w Gdyni; Uczelnie publiczne: Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Warszawie – s. 113; Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu – s. 119; Górnośląska Wyższa Szkoła Handlowa w Katowicach – s. 122; Wszechnica Świętokrzyska w Kielcach – s. 129; Wyższa Szkoła Hotelarstwa, Gastronomii i Turystyki w Warszawie – s. 131; Mazowiecka Wyższa Szkoła Humanistyczno-Pedagogiczna w Łowiczu – s. 133; Stowarzyszenie Akademia Europejska w Beskidach w Suchej Beskidzkiej – s. 135; Wnioski końcowe – s. 139; Aneks – s. 143; Priorytetowe zadania w turystyce – s. 145; Lista uczestników seminarium – s. 148
Kopia cyfrowa, oryginał: Kraków : Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha w Krakowie, 1999
Keywords: TURYSTYKA; KSZTAŁCENIE KADR; SZKOŁA WYŻSZA; JAKOŚĆ; MATERIAŁY KONFERENCYJNE; POLSKA