Szkice krytyczne o kulturze fizycznej - Demel, Maciej (Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha (Kraków), 1998)
Spis treści: I. O nowoczesną doktrynę kultury fizycznej – s. 7; Straszni mieszczanie - s. 7; Nowoczesność w wychowaniu fizycznym – s. 11; II. Czym jest, a czym mogłoby być wychowanie fizyczne? - s. 15; Raport dla Komitetu Ekspertów. Wychowanie fizyczne w szkole polskiej: uwagi krytyczne i propozycje modelowe – s. 15; III. W sprawie kształcenia kadr - s. 33; O metodzie programowania studiów - s. 33; O strukturze studiów – s. 36
Kopia cyfrowa, oryginał: Wyd. 2 skrócone. - Kraków : Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha, 1998
Keywords: KULTURA FIZYCZNA; TEORIA; PODRĘCZNIK AKADEMICKI